Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Új sürgősségi radiológiai részleg nyílt a Kútvölgyiben

Új sürgősségi radiológiai részleg nyílt a Kútvölgyiben

A Szent János Kórház Kútvölgyi-tömbjében egy új sürgősségi radiológiai részleg került kialakításra, ahol egy modern digitális röntgen is munkába állt. A kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb betegellátás feltételeit megteremtő új egységet közösen járta be a kórház és az önkormányzat vezetése.

radiologia_kutvolgyi03

„Eddig a szakrendelőben lévő röntgent használta az intézmény a fekvőbetegek ellátása során is. Végre ezen a területen is sikerült megvalósítania a célkitűzésünket, hogy válasszuk el egymástól a fekvő- és a járóbetegeket” – emelte ki a fejlesztés egyik legfontosabb eredményét Pokorni Zoltán polgármester.

Dr. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a Kútvölgyi-torony aljában, a sürgősségi osztály közvetlen közelében kialakított radiológiai szárnyba, első lépésként egy korszerű digitális röntgen érkezett, hamarosan pedig egy CT-készülék beszerzésére is sor kerülhet. Az új röntgen egyrészt a sürgősségi osztályt, másrészt pedig a Kútvölgyiben található fekvőbeteg-osztályokat – a három belgyógyászatot, a sebészetet, az urológiát és az intenzívet – szolgálja ki, így a fekvőbetegeket a továbbiakban nem kell a szakrendelő röntgenjébe vinni.

radiologia_kutvolgyi05

A kormányzati forrásból beszerzett, padlósínes digitális röntgen gyors és precíz betegvizsgálatot tesz lehetővé, főként belgyógyászati és sebészeti típusú sürgősségi betegvizsgálatok esetében. A berendezés az egyéb végtagi vagy csontfelvételeket, illetve a komplikáltabb fekvőbeteg-vizsgálatokat is képes elvégezni anélkül, hogy a páciensnek az ágyból ki kellene kelnie. A digitális rendszernek köszönhetően nincs szükség filmelőhívásra, a képeket azonnal elemezheti a leletező radiológus, vagy a vizsgálatot kérő osztályos orvos.