Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Újabb takarítógépet vett az önkormányzat

Jól vizsgázott az éppen egy éve vásárolt járdatakarító gép, ezért az önkormányzat úgy döntött, egy másikat is beszerez, így még nagyobb területen gondoskodhat a Hegyvidék tisztán tartásáról. A közbeszerzési eljárás sikeresen lezajlott, ennek eredményeként a már meglévővel megegyező modell dolgozhat majd a közterületeken, várhatóan májustól.
Többfunkciós eszközzel bővült a járműpark, a gép nem csupán sepri a járdákat, hanem vízzel is tisztít, ami különösen nyáron előnyös, amikor több a szálló por. A motorja környezetbarát, a kialakításának és a fordulékonyságának köszönhetően könnyen navigálható, a szűkebb hegyvidéki járdák sem jelentenek gondot számára. Ahogy azt a városközpont környékén élők már megtapasztalhatták, rendkívül hatékonyan működik, ebben jelentősen felülmúlja a korábban használt gépet – amelyet tavaly azért kellett lecserélni, mert elromlott, és nem lehetett gazdaságosan megjavítani.Ujabb_takaritogepet_vett_az_onkormanyzatAkkor, miként most is, a közbeszerzésen legkedvezőbb árú eszközt választotta az önkormányzat, amely önként vállalt feladatként biztosítja a sűrűn lakott területek tisztán tartását. A hatályos fővárosi rendelet értelmében ugyanis a járda síkosságmentesítéséről és takarításáról az érintett társasházaknak vagy az ezekben működő, portállal rendelkező üzleteknek kell gondoskodniuk. A nagyobb, kerületen kívülről érkező átmenő forgalomra való tekintettel azonban az önkormányzat elvégzi ezt a munkát a Hegyvidék sűrűn lakott részén.
Jelenleg a Böszörményi út, Kék Golyó utca, Jagelló út, Alkotás utca, Avar utca által határolt területet járja körbe a gép, amely nemcsak a port, az eldobált szemetet, hanem a kutyaürüléket is képes eltávolítani (és ez még nem minden, mivel a megfelelő kiegészítővel hókotrásra is alkalmas). Egy hét alatt végez a munkaterületével, ami 20 ezer négyzetméternyi járdát jelent. Ennyi idő alatt akár 40 köbméter szemetet is képes összegyűjteni. A most vásárolt új géppel lényegesen nő a takarítható járdák száma, és mert a meredekebb utakon is bírja a terhelést, várhatóan a Szent Orbán tér környékén is feltűnik majd.

mm.